Бердянський державний педагогічний університет

Приймальна ректора:

bdpu.zp@gmail.com
rector_bdpu@ukr.net

Адреса:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Шмідта, 4 Тимчасово переміщений до: м. Запоріжжя, вул. Жуковського, 66

Курило Ольга Юріївна

Старша викладачка кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій Бердянського державного педагогічного університету

Наукометрика

Google Scholar

gRqTvMAAAAJ&user

Researcher iD

olha-kurilo

Scopus iD

TopNavBar&origin

ResearchGate iD

Olha Kurilo

Біографія

У 2013 році з відзнакою закінчила Бердянський державний педагогічний університет за спеціальністю «Технологічна освіта» та здобула кваліфікацію «Викладач загальнотехнічних дисциплін і методики навчання технологій».

У 2022 році закінчила Бердянський державний педагогічний університет за спеціальністю «Середня освіта (Англійська мова і література)» та здобула кваліфікацію «Викладач закладу загальної середньої освіти (Англійська мова і література».

З 2012 року працювала на посаді старшого лаборанта кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій.

З 2019-2023 роки навчалася в аспірантурі Бердянського державного педагогічного університету за спеціальністю 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями), тема дослідження «Підготовка майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності», науковий керівник доктор педагогічних наук, професор Кривильова Олена Анатоліївна.

З 2023 року працює у Бердянському державному педагогічному університеті на посаді старшого викладача кафедри професійної освіти, трудового навчання та технологій.

 

Наукова діяльність

  1. Курило О.Ю. Роль творчості в професійному розвитку майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі. Наукові записки Бердянського державного педагогічного університету. Серія : Педагогічні науки. 2019. Вип. 3. С. 293–301.

фахове кат. В

DOI: https://doi.org/10.31494/2412-9208-2019-1-3-293-301

URL: https://pedagogy.bdpu.org.ua/2019/12/12/випуск-3-2019/

  1. Kurilo O. Peculiarities of training future food industry engineers for creative vocational activities. Scientific Journal «ScienceRise: Pedagogical Education». № 2 (35). Pp. 27–32.

фахове кат. В

DOI: https://doi.org/10.15587/2519-4984.2020.199471

URL: https://journals.uran.ua/sr_edu/article/view/199471/200016

  1. Kurilo Olga Contents of the cognitive-activity component of the readiness of future engineers-teachers of the food industry for creative professional activities. Modern engineering and innovative technologies: International Scientific Periodical Journal. Issue № 16. Part 6. Pp. 51–56.

Публікація в міжнародному виданні

URL: https://www.moderntechno.de/index.php/meit/issue/view/meit16-06/meit16-06

  1. Курило О.Ю. Психолого-педагогічні умови формування готовності майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності. Інноваційна педагогіка. Розділ 2 : Теорія та методика професійної освіти. Т. 2. Вип. 41. С. 55–59.

фахове кат. В

URL: http://innovpedagogy.od.ua/41-2

  1. Кривильова О.А., Курило О.Ю. Структурно-функціональна модель підготовки майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності. Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах. № 85. С. 127–133.

фахове кат. В

DOI: https://doi.org/10.32840/1992-5786.2022.85.21

URL: http://www.pedagogy-journal.kpu.zp.ua/85-2022

  1. Курило О.Ю. Професійна підготовка майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі на основі використання елементів творчої діяльності. Наукові записки Бердянського державного педагогічного університету. Серія : Педагогічні науки. Вип. 1. С. 218–229.

фахове кат. В

DOI: https://doi.org/10.31494/2412-9208-2022-1-1-218-229

URL: https://pedagogy.bdpu.org.ua/2022/08/15/випуск-1-2022/

  1. Курило О.Ю. Психолого-педагогічний супровід індивідуально-креативного професійного становлення майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету. Вип. 3. С. 34–41.

фахове кат. В

DOI: https://doi.org/10.31499/2307-4906.3.2022.265914

URL: http://znp.udpu.edu.ua/article/view/265914

  1. Olena Kryvylova, Olga Kurylo Methodological approaches to the training of future engineers-teachers of the food industry for creative professional activities. Scientific space : integration of traditional and innovative processes : Scientific monograph. Riga, Latvia : «Baltija Publishing», 2023. 305–325.

Міжнародна монографія

DOI: https://doi.org/10.30525/978-9934-26-310-1-12

URL: http://baltijapublishing.lv/omp/index.php/bp/catalog/view/332/9290/19378-1

  1. Кривильова О., Курило О. Експериментальне дослідження формування мотиваційно-ціннісного компонента готовності майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі. Актуальнi питання гуманiтарних наук. Педагогіка. Вип. 60. Том 2. С. 284–290.

фахове кат. В

DOI: https://doi.org/10.24919/2308-4863/60-2-44

URL: http://www.aphn-journal.in.ua/60-2-2023

  1. Курило О.Ю. Методи впливу на формування мотиваційно-ціннісного компонента готовності майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності. Науковий вісник Ужгородського університету. Серія : «Педагогіка. Соціальна робота». Вип. 1 (52). С. 78–82.

фахове кат. В

DOI: https://doi.org/10.24144/2524-0609.2023.52.78-83

URL: http://visnyk-ped.uzhnu.edu.ua/article/view/278781

 

Наукові праці в науково-практичних конференціях: міжнародних та всеукраїнських:

  1. Курило О.Ю. Творча діяльність у професійній підготовці майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі. Науково-дослідна робота в системі підготовки фахівців педагогів у природничій, технологічній і комп’ютерній галузях : матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної конференції (19–20 вересня 2019 р., м. Бердянськ). Бердянськ : БДПУ, 2019. С. 157–158.
  2. Kurilo Realization of the Creative Potential of Future Engineers-Teachers of the Food Branch as a Factor of Self-Creation in the Professional Activity. 2020 3rd International Seminar on Education Research and Social Science (ISERSS 2020). Advances in Social Science, Education and Humanities Research. Vol. 516. Pp. 187–192.
  3. Курило О.Ю. Інтегративність як особливість професійної діяльності майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі. Actual aspects of development in the context of globalization. Abstracts of IX International Scientific and Practical Conference. Primedia eLaunch : Florence, Italy, 2020. С. 13–15.
  4. Курило О.Ю. Вимоги до підготовки майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі. Фундаментальні та прикладні наукові дослідження : актуальні питання, досягнення та інновації : матеріали І Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (27 березня 2020 р., м. Бердянськ). Бердянськ : БДПУ, 2020. С. 85–86.
  5. Курило О.Ю. Професійно важливі якості майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі. Наука ІІІ тисячоліття : пошуки, проблеми, перспективи розвитку : матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (22–23 квітня 2020 р., м. Бердянськ). Бердянськ : БДПУ, 2020. С. 92–93.
  6. Курило О.Ю. Креативність як складник готовності майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності. Розвиток сучасної науки та освіти: реалії, проблеми якості, інновації : матер. Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. (27–29 травня 2020 р., м. Мелітополь). Мелітополь : ТДАТУ, С. 386–390.
  7. Kurilo Olga Formation of readiness of future engineers-teachers of the food industry for creative professional activity : cognitive-activity aspect. Scientific and technological revolution of the XXI century ‘2021 : Conference proceedings. International scientific publication. Series «SWorld-Ger conference proceedings» (7th April, 2021). Karlsruhe, Germany: SWorld in conjunction with Sergeieva&Co, 2021. № 16. Рр. 73–75.
  8. Курило О.Ю. Мотиваційно-ціннісні орієнтири формування готовності майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності. Розвиток сучасної науки та освіти : реалії, проблеми якості, інновації : матер. ІІ Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. (25–27 травня 2021 р., м. Мелітополь). Мелітополь : ТДАТУ, 2021. С. 129–133.
  9. Курило О.Ю. Зміст особистісно-рефлексивного компонента готовності майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності. Науково-дослідна робота в системі підготовки фахівців-педагогів у природничій, технологічній і комп’ютерній галузях : матеріали VІІІ Всеукраїнської (з міжнародною участю) науково-практичної конференції (16–17 вересня 2021 р., м. Бердянськ). Бердянськ : БДПУ, 2021. С. 112–113.
  10. Курило О.Ю. Психолого-педагогічні умови підготовки майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності. Управління якістю підготовки фахівців в умовах цифрової педагогіки : збірник матеріалів Всеукраїнської науково-методичної інтернет-конференції (22–23 грудня 2021 р., м. Харків). Харків : КП «Міська друкарня», 2021. С. 75–76.
  11. Kurilo Olga, Kryvylova Olena, Alieksieieva Ganna Strengthening the Human Resources Potential of the Food Industry in the Context of Professional Creativity. World Research Society International Conference (16 th–17 th July, 2022). Puerto Plata, Dominican Republic : Institute for Technology and Research (ITRESERCH), 2022. Pp. 49–56.
  12. Курило О.Ю. Підготовка майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності на основі компетентнісного підхіду. Розвиток сучасної науки та освіти : реалії, проблеми якості, інновації : матер. ІІІ Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. (30 вересня 2022 р., м. Запоріжжя). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 498–501.
  13. Курило О.Ю. Підготовка майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності на основі задачного підходу. International scientific conference «Research activities and achievements in pedagogy and psychology» : conference proceedings (April 5–6, 2023. Częstochowa, the Republic of Poland). Riga, Latvia : «Baltija Publishing», 2023. Рр. 108–111.
  14. Курило О.Ю. Креативно-орієнтаційний етап реалізації структурно-функціональної моделі підготовки майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі до творчої професійної діяльності. Наука ІІІ тисячоліття : пошуки, проблеми, перспективи розвитку : матеріали VІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (20–21 квітня 2023 р., м. Запоріжжя). Бердянськ : БДПУ, 2023. С. 159–160.
  15. Курило О.Ю. Організація освітнього процесу майбутніх інженерів-педагогів харчової галузі в умовах дистанційного навчання. Цифрові технології у професійній діяльності : матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (12–13 травня 2023 р., Бердянськ). Бердянськ : БДПУ, 2023. С. 23–27.
  16. Курило О.Ю. Посилення кадрового потенціалу харчової галузі у контексті професійної творчості. Науково-дослідна робота в системі підготовки фахівців педагогів у природничій, технологічній і комп’ютерній галузях : матеріали IX Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (21–22 вересня 2023 р., м. Бердянськ). Бердянськ : БДПУ, 2023. С. 91–94.